"CHP'yi birinci parti yapmak için adayım"

CHP Antalya İl Başkan Adayı Dr. Ali Kızılateş, hafta sonu yapılacak il kongresi öncesi parti delegeleriyle yemekte buluştu.

YURTTAN 24.12.2015 10:46:00

Ali Kızılateş yaptığı konuşmada , . Biz dik bir duruşla ve devrimci bir anlayışla CHP’yi Antalya’da birinci yapmak istiyoruz. Yeni bir umut ve heyecan olmak istiyoruz. Mevcut manzaradan memnun değilsek gereğini yapmalıyız” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Adayı Op. Dr. Ali Kızılateş, 26 Aralık Cumartesi Günü yapılacak il kongresi öncesi parti delegeleri ile yemekte bir araya geldi.

ONURUMUZ KIRILDI

Yemekte yaptığı konuşmada delegelere seslenen Kızılateş, “Bir şeyler yapmamız lazım. Ters giden, yanlış giden bir şeyler var. Toplumda kimse halinden memnun değil. Bazıları 3 maymunu oynuyor. Ancak bunu düzeltmek için bir girişimde bulunulmaması da garip. Arkadaşlarımızla bu durumu değerlendirdik. Karşılıklı ‘Ne yapılabilir’ diye birbirimize sorduğumuz zaman Antalya’da bu kötü gidişata ‘dur’ denilecek bir harekât başlatılmasının zorunluluğu olduğu görüşünde birleştik. Antalya’da böyle bir tavra ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partililer olarak seçimlerde üst üste aldığımız yenilgilerden dolayı onurumuz kırıldı. Başımız dik dolaşamaz olduk. Mahcubuz” diye konuştu.

FİGÜRAN DA DEĞİLİZ, SEYİRCİ DE DEĞİLİZ

Yerel seçimlerdeki başarısızlıkların genel seçimlerdeki başarısızlığın habercisi olduğunu dile getiren Ali Kızılateş, “Bu başarısızlığı telafi etmek, bu hatadan dönmek adına hiçbir şey yapılmadığı gibi, Antalya‘ya bu başarısızlığı yaşatanlar ödüllendirildi. Antalya’ya bu hezimeti yaşatanlar son derece pişkin bir şekilde davrandılar ve belirli makamlara getirilip ödüllendirildiler. Benim ve benim gibi devrimci tavır takınan arkadaşların buna itirazımız var. Biz bu oyunun içinde değiliz, Bu oyunun parçası da değiliz. İtirazımız bunadır. Bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun oyuncusu veya figüranı olmayacağız. Ama seyircisi de olmayacağız. Seyirci kalmayacağız. Ortaya koyduğumuz irade izleyici olmadığımızın da göstergesidir. İtirazımız var” dedi

KAŞ’TA NELER OLDU?

İlçe kongrelerine değinen Kızılateş, “Mevcut il başkanı başarısızdır. İlçe kongreleri yapıldı ama Kaş ilçe kongresi iptal edildi. Yani bu hafta sonu yapılacak İl Kongresi’nde Kaş’ın delegeleri yer almayacak. Kaş’ın iradesi ortaya konulamayacak. Kaş yok hükmünde. O kadar kısa bir süreye sıkıştırıldı ki ilçe kongre takvimi apar topar seçimler yapıldı. Bunun sonucunda Kaş’ta seçim yapılamadı. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. İl yönetimi bu konuda başarısızdır. Bir ilçeyi yok saymak bir başarısızlıktır” şeklinde konuştu.

ENGELLERİ YIKIP GEÇİN

Delegelerin vesayet altına alınmak istendiğini savunan Kızılateş, delegelere seslenerek “Bu oyuna gelmeyin. CHP devrimci gelenekten gelen bir partidir. CHP hesap soran, hesap veren bir partidir. CHP’de vesayet sistemi işlemez. Ben bütün delege arkadaşların tüm baskılara rağmen yüreklerinin sesini dinleyeceğini inanıyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen CHP engelleri yıkar geçer. Delegemiz de yıkıp geçecektir” dedi.

HESAP VERECEĞİZ, HESAP SORACAĞIZ

Hedeflerini anlatan Ali Kızılateş, “Ekip olarak devrimci insanlardan oluşuyoruz. Bu tavrı genişleterek büyüteceğimize inanıyorum. Bizim ihtiyacımız olan iki şey var. Birincisi dik bir duruştur. Dik duracağız, omurgalı olacağız. Eğilip bükülmeyeceğiz. CHP bir davanın partisidir. CHP Anadolu’nun bağımsızlık ateşi ile ortaya çıkan bir partidir. İkinci özelliğimiz ise devrimci tavır takınacağız. . CHP’yi ortaya çıkaran hareketin altında Kuvayi Milliye ve devrimler yatıyor. Altı ok ilkelerine yeniden hatırlatacağız ve onlara bağlı kalacağız. Biz biat etmeyeceğiz, tavır koymayacağız. Sorumlu bir il başkanlığı hesap vermeyi ve hesap sormayı gerektiriyor. Antalya’da yerel ve genel seçimlerde elde edilen başarısızlıkta ne hesap soruldu, ne hesap verildi. Biz bu kültürü yeniden geliştireceğiz. Yoksa CHP, AKP’lileşir. Eğer bu ilkeli duruşu sergilersek CHP’nin Antalya’da ve Türkiye’de birinci parti olacağına yürekten inanıyoruz. Biz yeni bir umut, heyecan olmak istiyoruz. Mevcut manzaradan memnun değilsek, mutsuzsak gereğini yapmalıyız” şeklinde konuştu.